Zomerse gelnagels, fris en fruitig

De zomer is de perfecte tijd om te experimenteren met felle kleuren en speelse nail art. Kleuren gellak kopen wordt een feestje wanneer je denkt aan de prachtige turquoise wateren van de Middellandse Zee, de roze tinten van een zonsondergang of de levendige kleuren van zomerbloemen. Het assortiment aan gellak kleuren is gigantisch, dus voor iedere zomeroutfit is er wel een passende tint te vinden.

Niet alleen de kleur, maar ook het design doet er toe. Of je nu gaat voor een subtiele glitter, een gewaagde neonkleur of een elegante pasteltint; met gelnagels kun je alle kanten op. Laat je inspireren door de zomertrends en kies voor een design dat bij jou past. Probeer eens wat nieuws uit, zoals een ombre-effect of een paar kleine versieringen zoals steentjes of stickertjes voor dat beetje extra flair.

Stap voor stap naar schitterende nagels

Voordat je begint met het aanbrengen van gelnagels, moet je ervoor zorgen dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Naast de gellak zelf heb je ook een goede basis- en topcoat nodig, evenals een gelnagellak lamp om alles uit te harden. Deze lampen zijn essentieel voor het proces en zorgen ervoor dat je gelnagels snel en efficiënt drogen, waardoor je langer plezier hebt van je manicure.

Het daadwerkelijke aanbrengen van de gelnagels begint met een schone, vetvrije nagel. Start met het aanbrengen van de basislaag en laat deze uitharden onder de gelnagellak lamp. Vervolgens breng je de kleurlaag aan; misschien wel die stralende zomerkleur die je net hebt uitgekozen. Droog ook deze laag weer onder de lamp. Eindig met een topcoat voor extra bescherming en glans, en hard deze als laatste uit onder de lamp. Met deze stappen heb je binnen no-time nagels die stralen als nooit tevoren.

Onderhoud je zomerse gelnagels

Eenmaal prachtige gelnagels betekent niet dat je klaar bent; onderhoud is key om ze mooi te houden. Hydrateer je nagelriemen dagelijks met olie, dit voorkomt uitdroging en houdt je nagels gezond. Wees ook voorzichtig met schoonmaakmiddelen; draag handschoenen om je manicure te beschermen. En onthoud: gebruik je nagels niet als gereedschap, hierdoor kunnen ze sneller beschadigen of zelfs breken.

Mocht er onverhoopt toch iets misgaan met je manicure, dan is het vaak mogelijk om dit bij te werken zonder dat je de hele set opnieuw hoeft te doen. Een klein scheurtje kan vaak al opgelost worden met een dun laagje van de kleur gellak en vervolgens weer uitharden onder de lamp. Zo blijven je nagels er tiptop uitzien!

Veelgemaakte fouten vermijden

Bij het aanbrengen van gelnagels zijn er helaas wel wat valkuilen waar je gemakkelijk in kunt stappen. Een veelgemaakte fout is bijvoorbeeld het aanbrengen van te dikke lagen gellak; dit kan ervoor zorgen dat de lak niet goed uithardt onder de lamp en daardoor sneller zal chippen of loslaten. Ook het overslaan van de basis- of topcoat is een no-go; deze lagen beschermen je nagels en zorgen voor langdurige glans.

Nog zo’n fout die regelmatig wordt gemaakt, is het niet goed voorbereiden van de nagelplaat. Zorg ervoor dat je nagels schoon, droog en vetvrij zijn voordat je begint met lakken. Als er nog oliën of vuil op de nagel zit, kan dit ervoor zorgen dat de gellak niet goed hecht en dus sneller zal loslaten.

Wanneer is het tijd voor een nieuwe set?

Gelnagels staan bekend om hun duurzaamheid, maar zelfs de beste mani heeft zijn houdbaarheidsdatum. Meestal zie je na twee tot drie weken dat de natuurlijke nagelgroei zichtbaar wordt bij de nagelriem, dit kan het signaal zijn om een nieuwe set aan te brengen of om een ‘fill’ te doen waarbij alleen het uitgegroeide deel wordt bijgewerkt.

Als je merkt dat je nagels beginnen te liften of los te laten, wacht dan niet te lang met het nemen van actie. Het dragen van beschadigde gelnagels kan namelijk leiden tot waterophoping onder de lak en mogelijk infecties veroorzaken. Dus wees lief voor je nagels en geef ze tijdig de aandacht die ze verdienen!