Meer winst uit je woning

Zet jij binnenkort een gedurfde stap in de schommelende huizenmarkt en ga je jouw woning aanbieden voor verkoop, dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je hier zoveel mogelijk uithaalt. Je zal waarschijnlijk online onderzoek doen naar de potentie van je woning en zal hierbij ook het nodige advies van een makelaar gebruiken. Er wordt nu op een andere manier naar jouw woning gekeken dan wat je zelf waarschijnlijk deed en alle details worden opgenomen in een rapport. Vaak besteden we wel veel aandacht aan de binnenkant van ons huis, de plek waar we ons veel begeven. Maar juist als je jouw huis wilt verkopen is de buitenkant van het huis minstens zo belangrijk. Daarom lees je in dit blog hoe je meer winst uit je woning kunt halen door de buitenkant op te knappen.

 

Schilderwerk

Iedere woning zou elke vijf tot acht jaar aan de buitenkant geschilderd moeten worden om achterstallig onderhoud te voorkomen. Doe je dat niet, dan loop je het risico op lekkages, houtrot en dus een minder aantrekkelijke woning op de markt. Het schilderen van een binnendeur kozijn kun je het best doen wanneer het buiten een graad of twintig is. Niet alleen is dit voor jezelf een aangename temperatuur om in te werken, voornamelijk is dit fijn omdat de verf dan goed droogt en uithard. Je kunt er voor kiezen om het schilderwerk zelf te doen of uit te besteden. Als je het een ander laat doen, laat het schilderwerk dan in een keer doen om kosten te besparen. Indien je liever zelf aan de slag gaat, schuur dan eerst de oude verf weg, zorg dat alles is ontvet en breng dan eerst een grondlaag aan op een stofvrije ondergrond.

 

Gevelonderhoud

De gevel is hét aanzicht van het huis en bepaalt daarom de algemene uitstraling. Je wilt dan ook echt gaan voor de juiste gevelbekleding. Er zijn verschillende materialen waar je uit kunt kiezen, ieder met hun eigen voordelen en kenmerken. Een bakstenen gevelbekleding is bijvoorbeeld duurzaam en kan in verschillende patronen worden gelegd. De klassieke uitstraling zorgt ervoor dat deze gevelbekleding nog altijd erg populair is. Houten gevelbekleding geeft juist een warme en natuurlijke uitstraling aan een woning. Natuursteen wordt vaak gebruikt vanwege het duurzame en esthetische aspect en metaal zie je steeds vaker bij moderne woningen voor een industriële uitstraling. Glas komt daarentegen weer vaker voor bij commerciële gebouwen door de transparante en moderne uitstraling. Om achterstallig onderhoud, en daarmee dure reparaties, te voorkomen is onderhoud van de gevel erg belangrijk, ongeacht welk soort gevelbekleding jouw woning heeft. Dit zorgt ervoor dat het huis duurzaam is beschermd, langdurig in goede staat blijft en dus zeker meetelt in de vraagprijs.