De mooiste vloeren voor ieder interieur

De basis van ieder interieur begint bij de vloer. Misschien heb je onlangs een woning gekocht waarvan je de vloer moet vervangen of ben je gewoon toe aan iets nieuws. De afgelopen drie jaar zijn de woningen al flink onder handen genomen en daardoor kan het zijn dat je de vloer niet meer bij de rest van het interieur vindt passen. Daarnaast is de vloer onderhevig aan trends en kan je smaak veranderen. Een nieuwe vloer is niet zomaar gelegd, daarom wil je natuurlijk zeker van je zaak zijn. Om de juiste keuze te maken is het goed om je te verdiepen in verschillende soorten vloeren met hun bijbehorende voordelen en nadelen. Zo weet je zeker dat je uiteindelijk een vloer kiest die niet alleen bij je interieur past, maar ook bij het gebruik ervan. Meer over de mooiste soorten vloeren voor ieder interieur lees je in dit blog.

 

Hout

De echte klassieker is de houten vloer. Met zijn authentieke uitstraling en warme sfeer blijft de houten vloer enorm populair. Iedere plank heeft zijn eigen vorm en details en dat maakt het in iedere ruimte uniek. Een houten vloer gaat lang mee en kan in allerlei patronen worden gelegd, zoals in rechte lijnen of in een visgraat patroon. Wel heeft een houten vloer regelmatig een onderhoudsbeurt nodig en is het meer aan de prijs dan de meeste andere soorten vloeren. Als je graag vloerverwarming wilt laten aanleggen, dan is de houten vloer niet geschikt.

 

Tegels

Vaak worden tegels gekozen voor de badkamer en de keuken, maar ook voor de rest van het huis zijn ze zeer geschikt. Tegels zijn niet kapot te krijgen en zijn erg slijtvast. Omdat ze verkrijgbaar zijn in allerlei soorten, kleuren en maten kun je voor iedere ruimte wel een mooie tegelvloer vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van visgraat tegels voor een unieke uitstraling? Of terrazzo tegels van Tegelfabriek-Nederland die ieder interieur een flinke upgrade geven. Tegels zijn daarentegen minder geluidsabsorberend en geven ook niet goed mee. Met kleine kinderen of huisdieren is een tegelvloer daarom niet ideaal.

 

Grindvloer

De grindvloer wordt vooral gebruikt in de zakelijke en commerciële sector, maar kan natuurlijk overal gelegd worden. Deze harde vloersoort geeft een natuurlijke uitstraling vanwege het gebruik van grind, is onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Niet alleen is de grindvloer verkrijgbaar in alle RAL- en Sikkens-kleuren, ook kun je de grootte van de steentjes, patronen en lijnen kiezen. De grindvloer heeft een authentiek karakter en is weer helemaal in opkomst met zijn moderne en eigentijdse uitstraling.

 

Laminaat

Tot slot de populaire vloersoort laminaat. Deze vloer van kunststof bestaat uit vier lagen en lijkt doorgaans op hout. Laminaat heeft over het algemeen een lage prijs maar ziet er erg mooi uit. Het is goed te combineren met vloerverwarming en krimpt niet en zet niet uit. Je kunt laminaat zelfs meeverhuizen, een slimme koop die lang meegaat dus.